estàs llegint...
Catalunya, Política

Què fan a la Plaça de la Llibertat a Castellar del Vallés

Mil vegades aquesta pregunta i ja en tinc la resposta. Es tracta d’una reforma que tindrà una durada aproximada de quatre mesos, i que començarà el mes de juliol amb un pressupost de 200.000 euros.

Què fan a la plaça de la Llibertat?

El monòlit a punt de desaparèixer?

Segons notícia de l’Ajuntament del 4 de juliol de 2018, referendades a l’Actual el dia següent, que l’espai es trobi aïllat dels carrers adjacents tot i els accessos de què disposa des de l’avinguda de Sant Esteve i el carrer de Sant Pere d’Ullastre. Així, els treballs faran possible el rebaix de la cota actual de la plaça, de manera que el perímetre d’aquestes dues vies s’incorporarà a la plaça i seguirà un pendent progressiu que farà que l’espai sigui més accessible i que s’hi pugui circular de manera natural. “És un espai molt cèntric, ubicat en el cor de la nostra vila i li volem donar molt més ús. El que farem serà una renovació total de la plaça per dignificar aquest espai, perquè sigui un punt de trobada per als veïns i un espai de joc per als nens. Farem una intervenció integral”, va explicar, amb el plànol a la mà, l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez a la mateixa plaça. “Després de la intervenció, la plaça serà molt més accessible. Es podrà accedir més fàcilment des del carrer. Farem un rebaix importantíssim de tal manera que des de la part on està la Creu Roja sigui més fàcil accedir-hi”, va afegir Giménez. “Es crearan diferents zones: de joc, d’enjardinament, farem una remodelació de l’enllumenat i intentarem buscar un espai per recordar la història de la plaça, la de la recuperació per part dels veïns d’un espai que en un moment determinat anava destinat a pisos, però que el van poder recuperar”

Esquerra Republicana de Catalunya mostra la seva disconformitat en un comunicat del 2 d’agost de 2018, sobre la tala d’arbres a la Plaça Llibertat i als jardins de Torre Balada:
A pocs mesos de les eleccions municipals, l’actual grup de govern,-Som de Castellar-PSC-, està fent obres i transformacions en l’espai públic a diferents indrets d’especial memòria de la nostra vila.
Més enllà de celebrar aquestes millores en l’espai públic, que malauradament feia anys que no es feien, volem posar sobre la taula la manca d’un relat públic, transparent i participatiu sobre aquesta transformació del nostre entorn. La polèmica sobre la tala massiva d’arbres a la plaça Llibertat o als jardins de Torre Balada en són un exemple. L’actual ànsia de fer coses no ha vingut precedida d’un autèntic debat públic i social sobre les necessitats, oportunitats i característiques identitàries d’aquests espais.
Una transformació de llocs tant significatius per a Castellar, com el carrer Major, la Plaça de la Llibertat o el Passeig son processos que més enllà d’una proposta tècnica, necessiten de l’expertesa ciutadana, tant per la seva memòria com per la seva experiència social d’aquests espais. La construcció col·lectiva del nostre entorn, no pot quedar relegada estrictament als processos d’informació pública dels projectes. La identitat i el sentit de pertinença a un territori només es pot reforçar a través de la cooperació i coparticipació entre ciutadania i administració. Perquè cap d’aquestes places és qualsevol plaça. No es pot explicar la fi del franquisme i els primers ajuntaments democràtics a Castellar sense parlar de la plaça Llibertat i, per tant, no es pot reformar com si fos qualsevol lloc. Des de l’administració pública hem d’exigir la construcció d’un relat col·lectiu que vehiculi les necessitats de millora de l’espai públic i la memòria d’aquests.
Un cop més, s’ha actuat d’esquena a la ciutadania i sense cap interès per la història de Castellar i la memòria de la gent que ha treballat per a aquest poble

Links interessants que ajuden a donar resposta a la pregunta

directori del grup d’empreses: https://www.sorigue.com/ca/directori-dempreses

https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/ca_ES/awardnotice.pscp?idDoc=34851625&reqCode=viewPcan

Resolució d’adjudicació : ADJUDICACIO CONT1800071.pdf

Notícia de l’Ajuntament de Castellar del Vallés el 4 de juliol de 2018

http://www.castellarvalles.cat/34154/noticia/8398/

Notícia a L’Actual el 5 de juliol de 2018

http://www.lactual.cat/actualitat/reforma-integral-de-la-placa-llibertat_40578_102.html

Plànol de la remodelació: 2018-08-28 planol_pl._llibertat_ok.pdf

Comunicat d’ERC publicat el facebook el 2 d’agost de 2018, en oposició a l’obra.

https://www.facebook.com/erccastellar/posts/1879948885384844

Anuncis

About El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.

Debats

Els comentaris estan tancats.

LA GRADERIA

La otra liga de baloncesto

canalrepublica.wordpress.com/

Som un mitjà canalitzador que neix amb l’objectiu de fer front al #mediastorm indiscriminat contra Catalunya i tot el procés de construcció de la República Catalana per part dels mitjans espanyols.

ACTUALITAT POLITICA

Per Gonçal Bayó Canut

El derecho y el revés

El objetivo de este blog es contribuir al debate jurídico con personas que no están seguras de tener razón.

El passat que no passa

Agustí Colomines i Companys

Sabadell Sud CB

Club de bàsquet fundat al 2014 a la ciutat de Sabadell #SOMSUD

Paraules sense escrúpols

Desficacis del Giorgio Grappa.

Planetacb

Un planeta con baloncesto

Des de la Mediterrània

Societat, cultura, ciència i tecnologia

%d bloggers like this: